מעלון וכניסה למתחם היסטורי – ראש פינה

סטטוס: תחרות

שנה: 2011

מיקום: ראש פינה, ישראל

שטח: 700 M²

תחרה
בעת פסיעה ברחובות אתר השחזור מורגשת מלאכת המחשבת של תחרת אבני הלקט היוצרות את חזיתות המבנים ההיסטוריים, את הריצוף באתר השחזור ואת האוירה הייחודית של המושבה ההסטורית. לכן לא במקרה בחרנו לעטוף את המפרק המחבר את חניית המבקרים עם אתר השחזור בשמלת תחרה המייצרת מיקרו אקלים מוגן משמש וגשם המכסה את האמפי הקיים תוך הפיכתו למרחב ציבורי עשיר ומגוון.
המבנה עצמו הוא מבנה רב תכליתי המורכב משלוש קופסאות חופפות אשר נתפרות אל אתר השחזור במבנה דרגנוע אלכסוני המגשר על הפרשי הטופוגרפיה. כל אחת משלוש המסות מייצגת אלמנט פונקציונאלי אחר – המבואה והדרגנועים, מסעדה-בית קפה וחנות המזכרות, והן שזורות זו בזו אך גם עם אפשרות תפקוד עצמאי.
חזית double skin המייצרת את שמלת התחרה העוטפת את הבניין מורכבת מ-6 פרופילים חזרתיים היוצרים 2 צורות בסיסיות ומהן נוצרת ה"משרביה" בעלת העושר הצורני, המספקת חזות אבסטרקטית לפרוייקט כמו גם הצללה משמש בקיץ והגנה מגשם בחורף.