מרכז יום טיפולי בבאר שבע

סטטוס: תחרות

שנה: 2013

מיקום: באר שבע, ישראל

שטח: 1500 M²

יחידה
המבנה המוצע מורכב מיחידה מבנית בסיסית אחת, המוצבת לסירוגין ומכילה יחידות פרוגרמתיות מגוונות בהרכבים שונים – ליצירת הפרוגרמה המבוקשת. בכל עת ניתן להחליף פרוגרמות ולהזיז חללים, וכן להוסיף עוד אזורים רטובים ומחסנים בסמוך לאזורי הסירקולציה.
ניתן לחלק את בניית המבנה ל-3 שלבים או יותר – בהתאם לתקציב וללוח הזמנים הנדרש. השימוש ביחידה מבנית חזרתית לצורך מימוש כל הצרכים הפרוגרמתיים, בשילוב עם הצבת היחידות לסירוגין, מאפשר שירשור והרחבה כמעט אינסופית של המבנה. בנוסף, ניתן להרחיב את המבנה ע"י קירוי החצרות התחומות מ-3 צדדים ע"י קירוי קל במפתח של כ- 8 מ'.ניתן לנצל חללים אלו לצורך בניית בריכה טיפולית, אולם רב שימושי וכו'.
המרחב הפנימי המשותף מורכב משרשור של חללים בגדלים ופרופורציות שונים היוצרים מרחב רציף ועשיר עם קשר תמידי עם החוץ. מרחב זה יוצר עולם מורכב ושלם בין כתלי המרכז כך שהמטופלים נהנים ממגוון חללים ומצבים שמעשירה את החויה היומיומית.
הפניית החללים בתוך הבניין לכיוונים צפון/דרום מאפשרת הצללה טובה לצורך שימוש לאורך כל שעות היממה. החללים המשותפים וחללי הסירקולציה מקבלים הפניות לכיוונים מזרח/מערב – אל החצרות. חללים אלו יוצללו משמש נמוכה ע"י הצמחיה והעצים בתוך החצרות המשותפות.