מרכז כלל

סטטוס: הסתיים

שנה: 2017-2018

מיקום: ירושלים, ישראל

שטח: 135 M²

עיצוב פנים ושיפוץ

עיצוב פנים ושיפוץ לסטודיו אדריכלים במגדל במרכז כלל בירושלים אשר תוכנן בסוף שנות ה-70 ומתקיימות בו מגבלות רבות לתכנון משרדים מודרניים – גובה קומה נטו 2.70 בין בטון לבטון (הריצוף המקורי היה שטיחים מקיר לקיר), מיקום פירים טכניים בתוך חללי המשרדים, עומק קטן יחסית  המקשה על תכנון סירקולציה פנים-משרדית ורוחב מצומצם לפי מודולציה של 2.7 מ'.

הרחבת חלל חדר הישיבות והמטבחון עד לקו הפיר בצורה אורגנית  התאפשרה ע"י הצבת קיר אלכסוני בקו הפיר הטכני והעמוד שמולו חילק את החלל בצורה א-סימטרית. 2 משרדים קטנים הצמודים לחדר הישיבות נותרו דומים לתכנית הבניין המקורי. בעוד שמרכז חלל הסטודיו הוצבה בהתאמה לגריד האלכסוני  "קוביה" מעץ המיועדת לציוד טכני – מדפסת, שרת, ציוד רשת וציוד משרדי וכו' אשר יוצרת הפרדה בין שולחנות העובדים לחלל המיועד לכניסה ומפגש א-פורמלי.

על מנת להימנע מהנמכת החלל הקיים, לא בוצעו הנמכות תקרה, כתחליף לתקרה תותבת נצבעו התקרה והתשתיות התלויות בשחור – לחיזוק תחושה של חלל גבוה. כיוון שלא קיים מילוי מתחת לריצוף, כל התשתיות הועברו בצמוד לתקרה, או בתוך קירות בבניה קלה – כל הקירות החדשים נבנו  מפלטות חשופות שלמות של סנדוויץ'  ליבנה 12 מ"מ ע"ג קונס' למחיצות גבס סטנדרטיות. גובה פלטה הוא 244 ס"מ – ההפרש בין גובה הפלטות לגובה החלל נסגר ע"י פנלים עליונים ותחתונים בגובה של כ-13 ס"מ משילוב של פרופילי אלומיניום באילגון שחור – בגמר זהה לחלונות ודלתות האלומיניום למשרד. בהתקנת הקירות נעשה שימוש בברגים שחורים חשופים – בהתאמה לריהוט אשר נבנה גם מסנדוויץ' ליבנה בשילוב עם מסגרות בצבע שחור.  השימוש בקירות עץ חשוף מאפשר תליה קלה של אלמנטים כגון מדפים, חומר גרפי וכו' – ע"י מברג/ שדכן ישירות לקיר העץ.

הריצוף הקיים הוחלף  ביריעות מרמולאום המכיל כ-40% שיש גרוס ומיצר מראה טבעי לרצפה.

השילוב בין ארגון יעיל של החלל והתשתיות עם בחירה יצירתית של חמרי גמר צימצם את עלות השיפוץ ל כ- 2000 ש"ח למ"ר כולל ריהוט והחלפת מעטפת הבניין – סה"כ עלות של כ- 250,000 ש"ח לשיפוץ בשטח של כ- 125 מ"ר.

צילום – אסף פינצ'וק