עיריית חולון – מרכז חדש לעיר

סטטוס: תחרות

שנה: 2010

מיקום: חולון, ישראל

שטח: M² 60000

לב ציבורי:
הסכמה האורבנית מחברת את האתר עם העיר סביבו על ידי שכפול הרקמה העירונית הקיימת בתוך אתר התחרות וחיתוכה ע"י ליבה ציבורית שתיצור את החיבור בין המתחם החדש לסביבה הקיימת.
הליבה מהווה את מרכזה הגיאוגרפי של העיר חולון לאור ההתפתחויות העתידיות שלה, דבר המאפשר להולכי רגל ורוכבי אפנים גינה נוחה למרכז העיר ולמבני הציבור.
אקולוגיה
תכנית העיר הנוכחית מאותגרת על ידי פתרון בר קיימא ואקולוגי של יצירת תערובת מורכבת של בניה גבוהה ורבת קומות עם ריקמה עירונית נמוכה בצפיפות גבוהה. כך נוצר קנה מידה אנושי אשר מתייחס גם לגמישות, תאורה טבעית וצרכי אוורור טבעי.
כיכר העיר כזהות עירונית חדשה
כיכר העיר ממוקמת במרכז הטבעי של ההתפתחות – ובכך יצרה פיזית ורעיונית כיכר מרכזית חדשה עבור חולון.
הכיכר
מוקפת על ידי העירייה החדשה, אולם קונצרטים ותיאטרון, גשר ציבורי, מסחר, משרדים ודיור – הכיכר משמשת במה מרכזית עבור הזירה הציבורית. הכיכר בעלת חיבור הדוק לפונקציות הציבוריות הקיימות כבר באזור, משפרת את האיכות האורבנית בעיר ומספקת לעיר זהות עירונית חדשה.
ארכיטקטורה – מתחם ייצוגי עבור העיר
החזיתות של המתחם החדש מקבלות את חייהן מיחסים דינמיים ומשתנים בין פתוח לסגור. פנלי ההזזה מזכוכית הנמצאים תמיד בתנועה, משנים את פני הבניין בהתאם לצרכי האוורור וההצללה של המשתמש. כך לכל מבנה יש זהות שונה אך משוייכת למכלול, חזות אבסטרקטית שמקבלת מוכרבות ועומק מהמשתמשים – אדריכלות של הציבור.