עיריית טאלין

סטטוס: תחרות, ציון לשבח

שנה: 2009

מיקום: טאלין, אסטוניה

שטח: 25000 M²

בשיתוף עם באומשלאגר אברלה

ליבה ציבורית
המאסה המלבנית של הפרוייקט באה כתגובה לפירמידה העוצמתית של הלינאהאל הצמודה לאתר. צורת המבנה מייצרת שלד חזקה למבנה הפנימי של העירייה. חתוכה במרכז המאסה – הכיכר המרכזית המקורה מאפשרת לאור להסתנן לעומק הבניין תוך הגנה על חללי הפנים מתנאי האקלים הקשים. התושבים יכולים להנות ממרחב ציבורי בקומת הקרקע, והעובדים יהנו מאור איכותי ותנאים אקלימיים טובים.
מבנה הסירקולציה הברור, נוצר סביב 2 גרעיני המבנה, הקונספט מאפשר את השילוב והגמישות בין יחידות פרוגרמתיות שונות במפלסים שונים בתוך המבנה. המבנה הפיסולי מייצר חללים איכותיים בקומות הגבוהות למועצת העיר ולראש העיר.
החזית, המורכבת מאבן וזכוכית שחורה בגדלים משתנים, בשילוב עם הצורה הדינמית של המבנה, נותנת תחושה של צורה זורמת היכולה לשלוט בערכים האקלימיים בצורה יעילה. היא מסננת את אור השמש אל תוך המבנה ומאפשרת אוורור טבעי.